expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Kam autem v zimě na Slovensku? Zde jsou TOP 4 destinace


Zima nemusí být pro motoristy nutně pouze obdobím, které je spojeno s obtížemi nebo nepříjemnými podmínkami. Právě naopak, využijte čerstvou sněhovou pokrývku k tomu, abyste si udělali klidně už nejbližší víkend výlet autem někde po Slovensku. V následujících řádcích vám představíme nejzajímavější destinace.



Pezinská holka a její okolí pro neskrývanou radost

První tip, který pro vás máme, je výlet autem na Pezinskou. Jde o kopec nacházející se v Malých Karpatech, který má aktuálně nový asfalt a jeho výhodou je, že nabízí dostatečně mnoho zatáček, stoupání i klesání, takže si jízdu s autem opravdu užijete.

Cesta autem na Pezinskou Babu poskytuje úchvatné výhledy na zasněžené lesy a krajinu. Kromě toho, že si velmi dobře zařídíte, jsou zde i další aktivity.

V okolí jsou dobře značené turistické stezky, které vedou přes malokarpatské lesy. V zimě jsou tyto stezky obzvlášť kouzelné, když jsou pokryty sněhem a nabízejí klid a ticho přírody. Nedaleko se nachází několik menších lyžařských středisek, které nabízejí sjezdovky, například i nedaleko Velké Homoly nebo přímo na Babě.

Celý region Malých Karpat je známý svou vinici a vinařstvím. Mnoho vinných sklepů nabízí degustace místních vín, takže pokud se zde rozhodnete ubytovat, určitě si přijdete na své. V oblasti jsou také wellness centra, například Zochova chata.

V blízkosti se nachází několik historických míst, jako je Pezinok a Modra, s krásnými starými centry a historickými památkami. Nebojte se objevovat také rozhledny, hrady, zříceniny nebo zámečky, například Smolenice, Budmerice, Pajštún nebo Kateřinka. Nezapomeňte si samozřejmě přibalit do auta rozmrazovač oken !

ZBanské Bystrice do Ružomberka přes Donovaly

Naším druhým tipem je výlet z Banské Bystrice do Ružomberka přes Donovaly. Pokud máte rádi přírodu, pak je půjde o působivý zážitek, přičemž cesta vás provede přes krásnou slovenskou přírodu ai v tomto případě s již novým asfaltovým kobercem.

Start cesty v tomto případě začíná v Banské Bystrici, kde se můžete kochat historickým centrem města s nádherným náměstím. Z Banské Bystrice se vypravíte směrem na sever, kde se cesta začíná postupně zvedat do hornějších poloh Malých Karpat. Užijte si táhlé zatáčky i rovinky před a za Starými Horami až směrem k Donovalům.

Ty jsou známé svým lyžařským střediskem, kde najdete sjezdovky pro lyžaře i na snowboard a celé okolí je ideální i pro milovníky běžkování.

Pro rodiny s dětmi jsou zde výborné podmínky pro sáňkování a bobování. Pokud máte rádi spíše chůzi, pak se v okolí Donovál nacházejí krásné turistické stezky vhodné i na zimní procházky a to i úplně nahoře na Novou holi. Pro milovníky skutečného relaxu pak doporučujeme navštívit některý z wellness a fitness hotelů.

Od Donovál směrem dolů k Liptovské Osadě si umíte užít jízdu mírnými i prudkými zatáčkami, cesta je obvykle udržována a tak se nemusíte ničeho bát. Doporučujeme však používat zimní aditiva , aby motor neměl příliš velkou zátěž.

Čertovice je krásná, stejně jako její celé okolí

Náš třetí tip bude znovu začínat v Banské Bystrici, ale tentokrát budete pokračovat na východ směrem na Podbrezovou. Podpoľanie je krásné i v zimě, ať už jde o výhledy na mírné kopce, lesy, háje a louky, nebo i vrcholky nízkých Tater v zasněžené dělu.

V Podbreza stačí odbočit vlevo směrem na Mýto pod Ďumbierom a už na první pohled vám bude jasné, že tento výlet bude plný výhledů i ostré jízdy.

Cesta vede přes horský průchod Čertovice, který se nachází ve Velké Fatře. V zimě může být cesta přes Čertovicu náročnější kvůli sněhu a ledu, proto je důležité být připraven na zimní podmínky, ideální je mít po ruce s sebou i sněhové řetězy . Nikdy nevíte, kdy je budete potřebovat a v některých situacích vás mohou zachránit

V oblasti Čertovice se nachází několik lyžařských středisek, která nabízejí sjezdovky pro různé úrovně lyžařů a snowboardistů. Pro milovníky turistiky je zde možnost vycházek na sněžnicích nebo pěší turistiky po zasněžených chodnících.

Lyžovat se dá i přímo v Mýtě pod Ďumbierom a pokud byste si chtěli užít wellness, pak doporučujeme Tále nebo Krpáčovo. Samotná jízda autem by přitom vůbec neměla končit na Čertovici, právě naopak, krásná je i cesta do Vyšné a Nižné Boci. Zatáčky jsou dlouhé a táhlé a celkový profil bude připomínat alpské serpentiny.

Vyřáďte se pod Tatrami od západu až po východ

Na závěr jsme si nechali to nejlepší, putování od západních Tater až po východní, z Podbanského až po Tatranskou Kotlinu a to s úžasnými výhledy.

Tato trasa vám umožní objevit rozmanitost a krásu tohoto našich velehor a to obzvláště v zimě. Abyste se nemuseli bát, jestli nastartujete, nezapomeňte si do auta přibalit startovací kabely a nabíječku autobaterie . Start doporučujeme v Podbanském, kde si vychutnáte nádherné výhledy na okolní vrchy, pak pokračujte směrem na Štrbské Pleso.

K němu ale odbočit nemusíte, pokračujte rovnou na Starý Smokovec. Když jím budete projíždět, vychutnejte si dvě po sobě jdoucí prudké zatáčky v jeho centru a následně pokračujte směrem na Tatranskou Lomnici a poté do Tatranské Kotliny.

Kromě krásné cesty, během které poznáte všechny výhledy na monumentální štíty Tater, si umíte tento výlet zpestřit i lyžováním. Najdete zde jednu z nejdelších sjezdovek u nás a to ze Skalnatého Plesa. Kromě lyžování si můžete Tatry vychutnat i na snowboardu a také z pěší turistiky po chodnících, kterých se netýká uzávěra.

Lanovky, ať už na Lomnický štít nebo na Hrebienok, vám umožní v pohodlí si vychutnat nádherné výhledy na podtatranské pláně, které jsou v zimě krásně zasněžené. Po náročném dni si bez problémů odpočinete v některém z wellness hotelů.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku